Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00

Kunststof keuken achterwand

Heb jij ook nog steeds die oude tegels in jouw keuken zitten? Hup, weg ermee en plaats een gemakkelijk te monteren kunsstof keuken achterwand in jouw keuken. Zeer functioneel om eenvoudig jouw keuken helemaal op te pimpen.

De kunststof wandpanelen van PimpYourKitchen zijn niet alleen functioneel, maar dienen ook als decoratie in jouw keuken. Geef kleur aan je keuken met onze collectie aan patronen, stijlen en afbeeldingen. Een wandpaneel in je keuken, achter je fornuis en wastafel, maakt jouw keuken helemaal af. Naar jouw eigen stijl.

Maak jouw eigen keukenwand

 

Keukenachterwanden van kunststof

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om dit beter aan te pakken. Tegels hebben toch altijd wel wat nadelen. Voornamelijk het schoonmaken tussen de voegen is een probleem. Daarnaast ziet het er ook niet strak uit.

Een keukenachterwand van kunststof is de oplossing. Dit is namelijk één vaste, gladde plaat en past helemaal in de tijd van nu. Tegenwoordig heeft kunststof namelijk veel verschillende voordelen die het super geschikt maakt om in de keuken te gebruiken.

 

Maak kennis met dibond wandpanelen

Dibond bestaat uit een 3 mm dikke kunststof kern van PE (polyethyleen, type LDPE) met aan de voor- en achterkant een flinterdunne laag van 0,3 mm dik aluminium. Zo haal je dus het beste uit twee werelden. Het aluminium is sterk, de kunststof is licht. Een kunststof achterwand voor in de keuken is dus een perfecte oplossing. In combinatie met onze uitgebreide collectie aan afbeeldingen, patronen en stijlen. Maak jij jouw droom kunststof keukenwand in een handomdraai.

Probeer onze ontwerptool

 

Eigenschappen van kunststof wandpanelen

Er zijn een paar eigenschappen die alle materialen in de keuken moeten hebben. Je hebt bij je kookplaat natuurlijk te maken met hitte. Een beetje hittebestendigheid kan dus geen kwaad. Daarnaast plaats je een kunststof wandpaneel ook vlakbij je wasbak. Waterbestendigheid is dus ook geen overbodige luxe.

Gelukkig voldoet dit dibond materiaal daar perfect aan.

 

Sidenote

Het enige waar je bij op moet letten zijn gasfornuizen. Bij langdurige, extreme hitte kan de kunststof kern van je keukenachterwand namelijk gaan smelten en vervormen en dat wil je niet. Vermijd daarom direct contact tussen de vlam en de achterwand. 

Wij adviseren, indien je dus nog een gasfornuis hebt, om tenminste 10 centimeter tussen de achterwand en de achterste gaspit te laten. Is de afstand minder dan 10 centimeter? Kies dan onze aluminium keuken achterwand. Die heet bij ons de Pimp Superior.

 

 

Eenvoudig schoon te maken

Het is super eenvoudig om dit materiaal schoon te maken. Een schone vaatdoek en een beetje warm water is alles wat je nodig hebt.  Bij een grondige schoonmaakbeurt zou je gebruik kunnen maken van een beetje allesreiniger maar van borstels, bleek, ontvetters en schuursponsen kun je afscheid nemen. Die heb je niet meer nodig.

 

In welke afmetingen kun je een dibond wandpaneel krijgen?

De maximale lengte van een dibond keukenachterwand bij Pimp Your Kitchen is 400 centimeter.  De maximale breedte is 145 cm.

Heb je langere of hogere stukken nodig?

Dan schuif je twee of meerdere delen tegen elkaar aan. Je ziet dan wel een klein naadje. Bij Pimp Your Kitchen hebben we dit materiaal “Pimp Solid” genoemd, in de onderstaande afbeeldingen zie je nogmaals in het kort alles dat je moet er over moet weten.

Delen:

Bekijk onze collectie!

Collectie bekijken