Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00
Info over
 19 augustus 2020

De ideale kamerplant voor in de keuken

Planten op het aanrecht, naast het fornuis of op de koelkast. Misschien denk je niet zo snel aan planten in je keuken, maar het is mogelijk! Tover jouw keuken om tot een groen paradijs en ontdek kamerplanten die geschikt zijn om in de keuken neergezet te worden.

 

Let op, bij kamerplanten in de keuken.

Er zijn een aantal factoren die meespelen in het aanschaffen van kamerplanten voor in je keuken. Ondanks dat ze de lucht filteren en de luchtvochtigheid hoger wordt zijn niet alle planten geschikt voor in de keuken.
  • Sommige planten kunnen giftig zijn en dit heb je natuurlijk liever niet op de plek in het huis waar het eten bereid wordt.
  • De luchtvochtigheid in je keuken speelt een grote rol in de keuze van de juiste plant. Let daarbij op welke planten tegen hoge luchtvochtigheid kunnen.
  • Let op de hoeveelheid licht in jouw keuken. Waarbij sommige planten voldoende licht moeten krijgen, wil de andere plant liever niet zo veel licht.
 
 

Geef die kamerplant een mooi plekje.

Een van onze favoriete kamerplant is de Philodendron. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is er in alle soorten en maten. Om deze plant mooi naar voren te laten komen in jouw keuken kan je hem als opvulling een mooi plekje geven in de vensterbank of zet hem neer als eye catcher op een plank naast de koffiekopjes.
 
 

 

En wat dacht je van hangplanten aan een keukenrekje?

Heb je een kleine keuken en weinig plek om planten neer te zetten? Dan zijn hangplanten ook leuk om boven de keukenwand in je keuken op te hangen. Een echte trend die jouw keuken opvrolijkt en groen laat kleuren. Onze favoriete hangplanten voor in de keuken:
  • Peperomia
  • Philodendron
  • Lantaarnplant

Bespaar ruimte in de keuken

Toe aan plantjes in je keuken, maar heb je niet zoveel ruimte voor grote kamerplanten? Zet dan gewoon een paar kleine plantjes op je aanrecht. De Peperomia is de ideale plant voor in de keuken. Dit kleine plantje is een half-vetplant, waardoor je hem minder vaak water hoeft te geven en hij makkelijk te verzorgen is. Zet hem in een mooi hoekje met indirect zonlicht en zie hem een shinen.
Sidenote: in de keuken wordt het vaak warm, dus kan het zijn dat je je plantjes wat vaker water moet geven.

Delen: