Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00
Info over
 11 juni 2019

RVS achterwand tips

Je hebt vast al eens een mooie RVS keuken achterwand gezien. Misschien heb je er zelf wel één thuis!

Of je nou zoekt naar je eerst keukenachterwand of gewoon tips wilt lezen over hoe je van jouw RVS keukenwand een nóg groter succes maakt, in onderstaande lijst staan zeker een paar bruikbare tips!

Misschien zoek je wel een nieuw design! Ook dan heb je wat aan onze tips. Lees snel verder!

Tip 1: Kies een design dat bij je past

Een RVS keukenachterwand kan worden voorzien van allerlei foto’s, patronen, afbeeldingen en designs. Er zitten veel prachtige opties tussen die allemaal fantastisch in je keuken staan.
Het beste kies je echter voor een foto die voor jou een bepaalde betekenis heeft. Je kunt zelfs je eigen foto aanleveren. 

Een RVS keukenachterwand gaat namelijk erg lang mee, waarschijnlijk zelfs langer dan de keuken zelf. Het kiezen van een afbeelding die tijdloos of bijzonder voor jou is, kan daarom nog lang in je huis blijven hangen. Vind je het leuk om af te wisselen? Dan kun je hier ook wat minder tijd aan besteden.

Tip 2: Doe eerst inspiratie op voordat je een keuze maakt

Je kan veel inspiratie vinden op onze inspiratiepagina. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt. Niet alleen foto’s maar ook materiaallooks zoals hout, beton, marmer of mooie bakstenen! Daarmee creëer je eenvoudig een stijl die echt bij jou past. Bekijk onze Rustic Look collectie maar eens.

Er zijn veel voorbeelden te vinden van mensen die helemaal hun eigen draai hebben gegeven aan hun keukenwand.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tekening in de keuken van Truus?

Of je favoriete recept op je wandpaneel? Zo weet je altijd iets lekkers te serveren!

Tip 3: Houdt rekening met waar je je stopcontacten plaatst

Boven je aanrecht is het altijd handig om stopcontacten te hebben. Waarschijnlijk zitten die er bij jouw keuken al in. Als je een RVS keukenwand laat plaatsen, wil je natuurlijk niet dat de stopcontacten achter de wand komen waardoor ze onbruikbaar worden.

Uitsparingen zijn een goede oplossing. Uitsparingen zijn gaten waar je stopcontacten precies doorheen passen. Het opmeten van je stopcontacten is dan wel belangrijk. We hebben een handige video gemaakt om je daarbij te helpen. Je ziet dan precies wat je moet doen. Bekijk de video hieronder.

Bij een nieuwe keuken kun je nog zelf bepalen waar je stopcontacten in de muur moeten komen. Kies sowieso voor een stopcontact aan beide uiteindes van je aanrecht. Vaak staan daar apparaten zoals een koffiezetter of een tosti-ijzer. Daarnaast staat onder het aanrecht waarschijnlijk een vaatwasser. Een paar stopcontacten in de buurt is dus nooit verkeerd.

Bonus tip: verwerk je stopcontacten in het aanrechtblad. 

Door een zogenoemde elevator stopcontact in je aanrecht te plaatsen zie je de stopcontacten alleen als je ze nodig hebt. Daarna verdwijnen ze weer in je aanrecht. Dit ziet er strak en opgeruimd uit.
 

Tip 4: Zorg voor een schone en droge ondergrond 

Een RVS keukenachterwand is eenvoudig om te monteren. Je kan dit zelf doen of de keukenachterwand door een vakman laten plaatsen.

Je hoeft eigenlijk maar met een paar dingen rekening te houden. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Oude vlekken zijn geen probleem, die schijnen na het plaatsen van de wand niet door. Zorg er wel voor dat je etensresten, stof en dergelijk niet laat zitten. Dat kan later gaan schimmelen.

Dat is alles. Droog en schoon. 

Voor de rest hoef je echt niks te doen met de ondergrond. Het hoeft niet gladgestreken te worden. Zelfs tegels kan je laten zitten. Je plakt een RVS keukenachterwand gewoon over de tegels heen! In dat geval is het beter om de tegels wel even te ontvetten.

Tip 5. Gebruik kit om je RVS wandpaneel tegen de muur te bevestigen

Als je de keukenwand hebt ontvangen, haal je hem uit de verpakking. De wand is dan direct klaar om gemonteerd te worden. Er zijn verschillende opties om dit te doen. Bijvoorbeeld door schroeven te gebruiken.

De mooiste manier is echter het gebruik van kit. Verspreid de kit gelijkmatig over de achterkant van het wandpaneel en druk deze tegen je wand. 

In één van onze filmpjes laten we precies zien wat je moet doen. Daarin wordt al snel alles duidelijk.

Delen: