Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00

Informatie

Hoe inmeten?

We maken de wand helemaal op maat voor je, inclusief hoogteverschillen en alle uitsparingen voor stopcontacten die mogelijk in je wand zitten. Om er zeker van te zijn dat je keuken achterwand straks helemaal goed past en dus makkelijk te monteren is, is het voor de bestelling noodzakelijk dat wij de afmetingen heel precies weten. 

Het is mogelijk om de wand zelf in te meten en later zelf te monteren. We hebben hier een uitlegvideo over gemaakt:

 

Meet de ruimte waar jouw nieuwe keukenwand moet komen nauwkeurig op en geef de afmetingen in cm aan ons door, dit mag heel precies tot één cijfer achter de komma. Maak eventueel even een schetsje van je keukenwand (of van de keuken) en zet hier alle maten in, dit kun je er later weer bijpakken om de maten goed te controleren. Daarbij kun je deze schets ook heel gemakkelijk even fotograferen en naar ons doorsturen, dan is het gelijk heel duidelijk waar we over praten.

Begin met de lengte maten, meet altijd van links naar rechts en vergeet bijvoorbeeld niet aan te geven tot waar de bovenkastjes lopen en hoe breed de afzuigkap is. Meet de maximale breedte van je keuken achterwand, meestal is dit ook de lengte van het werkblad.

Ga daarna door met de hoogte, meet vanaf je aanrechtblad tot de afzuigkap en doe dit ook onder de bovenkastjes, noteer deze maten gelijk.

 

Uitsparingen voor Stopcontacten

Heb je ook stopcontacten in de wand die je door ons wil laten uitsparen, of waarmee we in het ontwerp rekening moeten houden? Helemaal goed, maar ook hier is nauwkeurigheid van belang. Verwijder eerst de afdekplaatjes van het stopcontact, zodat de inbouwdoos van het contactpunt te zien is. Deze ga je vervolgens opmeten, begin weer vanaf de linkerkant van je achterwand en meet tot het begin van de metalen omlijsting. Daarna meet je vanaf het linkse einde van de achterwand tot het rechtse einde van de metalen stopcontactomlijsting. Uiteraard doe je hetzelfde vanaf je aanrechtblad naar boven.

We kunnen de uitsparing rechthoekig of rond maken. Rechthoekige uitsparingen worden van links en van onderen gemeten (afb. 1). Uiteraard heb je ook de breedte en hoogte van de uitsparing nodig.

Afbeelding 1 - Inmeten van rechthoekige wandcontactdozen


Ook kunnen we een ronde uitsparing maken. Hierbij is het van belang dat je de diameter van de inbouwdoos precies opmeet en ons de 'hart-maten' doorgeeft  (afb. 2).

Afbeelding 2 - Inmeten van ronde wandcontactdozen

 

Moet ik nog rekening houden met een speelruimte of marge?

Ja, dat is wel verstandig! Wij geven je altijd de mogelijkheid om op je exact opgemeten maten onze advies marge toe te passen. Dit is -0,4 cm in de breedte en -0,3 cm in de hoogte. Onze ervaring is dat dit in vrijwel alle gevallen goed uitkomt. Uiteraard ken jij jouw eigen keuken het beste en weet je waar de knelpunten zitten. Wanneer je zelf een marge aan wil houden mag dat natuurlijk ook. Wij vervaardigen de wanden altijd volgens de exacte specificaties, die je in de configurator aangeeft. Wil je een marge toepassen, dan moet je die dus al toepassen op de maten die je invult in de configurator.

Wil je graag twee keuken achterwanden die in de hoek samenkomen? Geen probleem, de afbeelding kan ook gewoon doorlopen. Wij produceren de panelen zo dat je de wanden in de hoek 'sluitend' kunt monteren, ze overlappen elkaar dan niet en dit geeft het mooiste resultaat. Alleen al daarom is het wel raadzaam rekening te houden met de dikte van het materiaal, met onze advies speelruimte zit je ook in deze situatie altijd goed.

 

Inmeet- en montageservice

Daarnaast bieden we ook een inmeetservice aan voor het opmeten van de juiste afmetingen van jouw nieuwe keukenwand. Een collega van ons komt dan bij je langs en geeft volledig advies betreft het inmeten van de keukenwand en de juiste materialen voor in jouw keuken. Nadat je jouw ideale keukenwand hebt samengesteld en is bezorgd, zorgen wij voor de montage. Vraag hier onze service aan.

Alles genoteerd? Mooi, dan kan je je besteling nu ingeven in de configurator!